Believe in oneness and oneness is nothing but purity of conciousness‘ Yogi Bhajan 1978

 

Bianca Michel (Bhakti Nivas Kaur)

In 2008 leerde ik kundalini yoga kennen tijdens een yoga vakantie in Frankrijk. Direct voelde ik de kracht van de oefeningen, de diepere werking dan alleen lichamelijk. Bij mij in de buurt was er geen kundalini les te volgen en daarom heb ik jaren allerlei andere yogavormen gedaan. In 2013 kon ik weer kundalini les volgen en het was voor mij als ‘thuiskomen’. De enorme energie die deze yoga geeft is fantastisch! Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Voor mij heeft het veel bewustzijn gebracht. Het herkennen van patronen, het zien van blokkades, het accepteren van eigenschappen van mezelf. En er is nog veel meer bewustzijn te creëren.

Vanaf dat ik weer kundalini lessen volgde dacht ik ‘later als ik groot ben ga ik een opleiding volgen tot docent’. Op dat moment was ik biologie docent en lesgeven zit in mijn bloed. In het geven van yogales kan ik mijn passie voor onderwijs én passie voor yoga combineren. En anderen laten ervaren wat kundalini yoga voor je kan betekenen! Al vrij snel vond ik mezelf groot genoeg en ben de level 1 opleiding gaan volgen bij Hariang Kaur. Ik ben nu KRI gecertificeerd kundalini yoga leraar en aangesloten bij de beroepsvereniging voor kundalini yoga leraren Nederland.

Eind 2017 startte ik Ekta Yoga. Ekta betekent eenheid in het Sanskriet (taal uit het oude India). Voor mij is yoga eenheid vinden in jezelf en je één voelen met het universum.

Op dit moment (2018-2019) volg ik de opleiding zwangerschapsyoga bij Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Dat is een richting waarvan ik al jaren zeg dat ik die graag uit wil. Naast de kundalini lessen lijkt het me prachtig om zwangere vrouwen te begeleiden tijdens die bijzondere periode. Om ze bewuster te maken van wat er allemaal gebeurt lichamelijk en energetisch en te ondersteunen tijdens het transformeren van vrouw naar ook moeder.