Kundalini yoga is een krachtige en actieve vorm van yoga. Het is een oorspronkelijke vorm van yoga, een vorm die heel volledig is. Het werkt op je volledige mens-zijn. Je lichaam, je geest en je ziel. Naast de dynamische oefeningen bestaat een kundalini yogales uit ademhalingsoefeningen, mantra’s (helende klanken) en meditatie.

De kundalini energie is je eigen levensenergie die opgeslagen ligt in je lichaam. Als deze energie beter stroomt voel je je gezonder en gelukkiger, voel je je krachtig en geconcentreerd. Door het beoefenen van kundalini yoga laat je de kundalini energie meer stromen. Deze yogavorm wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Je vergroot je bewustzijn en daarmee ben je klaar voor het leven in deze hectische tijd waarin alles mogelijk is en we overladen worden met informatie en eisen die aan ons gesteld worden.

Al duizenden jaren geleden werd kundalini yoga beoefend in Noord India. De techniek was toen nog geheim tot in 1968 Yogi Bhajan de kundalini yoga naar het westen bracht. Hij heeft de eeuwenoude techniek openbaar gemaakt en zo veel wijsheid en kennis overgedragen. Daar mogen nu heel veel mensen profijt van hebben en van genieten!